Udflugter

Costa Blanca har meget at tilbyde: lige fra typiske turiststeder med fuld fart på døgnet rundt til idylliske landsbyer. Costa Blanca området er fortsat et af spaniernes foretrukne feriemål, så her lever den spanske stemning fortsat, selvom området er ved at blive opdaget af udlændinge. Langs hele kysten ligger de herlige badestrande som perler på en snor.

Alicante ( 280.000 indb.) med den internationale lufthavn, er Costa Blancas fashionable centrum. Byen blev grundlagt for 2000 år siden, og har meget at tilbyde den nysgerrige: Slotte, kirkerne Santa Maria og San Nicolas, Provinsmuseet samt ikke mindst promenaden med de høje palmer Explanada de España. Denne går parallelt med lystbådehavnen med de ekstravagante lystyachter, og bliver efterfulgt af en lang strandpromenade med mange hyggelige udskænkningssteder. Den store borg Castillo de Santa Bárbara er Alicantes største seværdighed, og ligger på Benacantilhøjen. Herfra er der en fantastisk udsigt over byen, der udover de gamle bygninger også har mange fashionable modebutikker. Fra Alicante afgår der færger til Mallorca og Ibiza. Der er 40 km til Alicante fra huset i Torrevieja.
 
 Monja-Santa Faz Square
 

Elche ( 190.000 indb.) et af Europas grønneste steder, byen er kendt for sine frugthaver og de mere end 200.000 palmer. Den meget flotte botaniske have El Huerto del Cura er et besøg værd ligesom den hyggelige gamle midtby med smalle shoppinggader og cafeer indbyder til et besøg. Selv i dag anvendes det vandingssystem, som mauerne byggede. I "Basilica de Santa Maria", en 1600-tals bygning i barokstil, opføres hvert år i august måned et skuespil "Mysteriet i Elche". Byen er også kendt for den spanske sko-industri, ligesom der er en flot safaripark i byen. Der er 40 km til Elche fra huset i Torrevieja.
 


Murcia (360.000 indb.) er endnu en by af maurisk oprindelse. I dag er det en moderne by med små forretninger og svalende fortovscafeer. I kirken og museer venter der fantastiske kunstoplevelser. Byen har også en lufthavn der beflyves af flere af lavprisselskaberne. Der er 35 km til Murcia fra huset i Torrevieja.
 


Benidorm (40.000 indb.) var engang en lille fiskerby med snoede stræder, men er nu Europas største turistresort med nogle fantastiske strande og 4 mio. gæster årligt. Her findes også Gran Hotel Bali, Europas højeste hotel, og utallige andre højhuse med ferielejligheder og hoteller. Tilsammen udgør de en en helt unik skyline, der alt efter temperament er fascinerende eller skæmmende for naturen. Byen er delt op i det meget livlige strandområde Playa de Levante med de mange restauranter og barer og den noget roligere Playa de Poniente. Imellem de to strande ligger den gamle bydel, der er meget charmerende med mange gode tapas og fiskerestauranter. Nogle af Spaniens bedste og største forlystelser er også at finde her: diskoteker, casino, Benidorm Palace med et imponerende aftenshow og middag, Europas største aqua park Aqualandia, dyreparken Mundomar med et flot delfinshow og temaparken Terra Mitica (se under forlystelser). Der er 80 km til Benidorm fra huset i Torrevieja.
 
    

Guardamar del Segura: Her er der store klitter ved den 20 km lange strand, som vi kender det fra vestkysten. Byen er omgivet af palmetræer og eukalyptus træer. Der er 10 km fra huset i Torrevieja.
 


Santa Pola (18.000 indb.) har en idyllisk fiskerihavn. Torvehallen med fisk og skaldyr er et populært samlingssted for de mange -især spanske- turister om sommeren. Der er 25 km til Santa Pola fra huset i Torrevieja.
 
 
Ca 80 km syd for Torrevieja ligger et af sportsstjernernes (heriblandt FCK, AAB og landsholdet) foretrukne rejsemål til træningslejre om vinteren – La Manga. Sportsfolkene vælger stedet pga. sine fine faciliteter og det milde klima. Den specielle beliggenhed mellem to have bevirker, at området er meget solsikkert.
 
La Manga 

 

Vi kan desuden anbefale følgende udflugter:
 
Sørøvertugt til Isla de Tabarca
 
 
Isla de Tabarca, der ligger ud for Santa Pola, er den eneste beboede ø i Valencia-regionen, med en blodig forhistorie om pirater og sørøvere.
I middelalderen var Isla de Tabarca hjemsted for en stor del af Costa Blancas pirater. Sørøvernes skibe kunne søge ly i en lagune, som dannede en naturlig havn. Herfra kunne de ikke blot kapre de mange handelsskibe, som passerede den lille Middelhavsø, men også foretage plyndringstogter på hele den hvide kyst.
Men i 1700-tallet blev piraterne fordrevet, og de første egentlige bebyggelser så dagens lys.
Den lille ø med kun 50 indbyggere er i dag hovedsageligt beskæftiget med fiskeri og turisme i juli/august. De besøgende kommer for at nyde stilheden i den lille fiskerlandsby, nyde et måltid på de mange fiskerestauranter og bade/snorkle i det turkisblå vand ved de mange klippestrande og øens eneste fantastiske sandstrand.

Dagligt går der udflugtsbåde med panorama glasbund fra Torrevieja (dagstur), Santa Pola (8 gange dagligt) og Alicante. Nyd de mange flotte fisk fra bådens glasbund, når der kort før indsejling til Tabarca gives tid til at beundre havets fauna. 
Der er uddybende materiale om denne tur i lejligheden.
 
 
Kamilla og Morten