Området

 
Torrevieja har fået sit navn fra et gammelt tårn (gammel=vieja ; tårn=torre) . I begyndelsen af 1800-tallet var fiskerbyen bygget op omkring et af de mange vagttårne, der ligger langs Costa Blanca kysten. De vigtigste erhverv var da fiskeri, saltproduktion og transport af vin, salt og teglsten til Amerika og Philippinerne.
 
I dag produceres der omkring en million ton salt fra den røde Torrevieja saltsø, hvilket gør byen til Europas vigtigste saltproducent. På grund af sin beliggenhed har byen sit eget mikroklima, som af WHO betragtes som et af de sundeste i verden. Derudover har Torrevieja modtaget mange priser for at være en af de mest miljøbevidste kommuner i Spanien.
 
Naturreservatet med den røde (Torrevieja) og blå (La Mata) saltsø strækker sig over et område på 3700 hektar.
La Mata søen er et fuglereservat , hvor fuglene mellemlander på deres vej til og fra Afrika. Der er set mere end 50 forskellige fugle, og her er konstant 500 hvide flamingoer i søen. Flere observations huse er sat op langs søen, og de er bestemt et besøg værd. Der er vandre- og cykelruter rundt om søerne "Las Salinas" og i området.
 
 
 
Du kan gå en tur på den 1,2 km lange mole, Dique de Levante, eller tage ud på en båd og opleve Torreviejas kystlinie.
 
Ellers er området kendt blandt golfelskere, da der er mange gode baner anlagt i spændende terræner- se afsnit om golfbaner.
 
Torrevieja er en pulserende by året rundt, der tilbyder noget for en hver smag.
 
Torrevieja er som Spanien skal være.
 
 
 
Alicante.
 
Her kan du læse i rejseguide om området omkring Alicante og hvad byen kan tilbyde - fra side 22.  Alicante er bestemt et besøg værd, og den ligger kun en god halv times kørsel væk.
Kamilla og Morten